Sayfa 1/2 12 SonSon
11 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Status
    Offline
    SantoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Founder
    Üyelik tarihi
    Jan 2013
    Yaş
    34
    Mesajlar
    2,601

    gucresim
    Güç Puanı
    2038


    Yazı Boyutu

    Evde Fitness Programı

    Sponsor
    Evde Fitness Programı


    Evde yapılacak fitnessın amacı yağların orantılı yakılması ve vücut kıvrımlarının açığa çıkmasıdır. İnsanlar yaş ilerledikçe zamana meydan okuyamamakta ve spor olmadığı zaman kıvrımlar giderek daha düz görüntüye ulaşmaktadırlar. Daha küçük yaşlarda metabolizma hızlı, daha aktif hayat ve beslenme düzeni vardır. İleriki yaşlarda hayata dâhil edilen kötü alışkanlıklar, çocuk doğurmak, aktivitelerin azalması ve erkeklerin yoğun olarak çalışmak zorunda olması gibi etkenler her iki cinside etkileyerek şekil bozukluklarına sebep olmaktadır. Herkesinde spor salonuna gidecek vakti ve bütçesi olmadığı düşünülürse harekete geçmek için uygun arayış düşünülmektedir. İnsanlar evde fitness gibi programlardan faydalanarak yağların yakılmasını ve kıvrımlı görüntünün tekrar kazanılmasını sağlayabileceklerdir.
    Asıl olan evde fitness programları yapılacakken eş zamanlı olarak dikkat edilecek konulardır. Yeme alışkanlıklarının değiştirilmesi, programı düzenli takip edebilmek önemli olacaktır. Evde fitness yapılacakken tamamen her şeyden uzak kalıp sıkı diyete tabii olmak oldukça yanlıştır. Kuru ve dümdüz görüntü hoş olmayacak, ayrıca enerji kayıpları ve bağışıklıkta düşüş yaşanabilinecektir. Yapılması gereken evde fitness programları ile doğru beslenme programına uymak ve daha düzenli hayata sahip olmaktır.


    Evde fitness Programı


    Evde fitness programı her evde yapılacak basitlikte olması önemlidir. Alet ve cihazların dâhil olması her evde mümkün olmayacağı için, yapılacak hareketlerin alete dayalı olmaması ve insanların vücut yapılarına göre uyarlanmış olması önemlidir. Herkes için ideal program çeşidi başka olacaktır; kişinin beden tipi, yaşam standartları, yaşı, cinsiyeti ve beslenme alışkanlıklarına göre evde yapılacak fitness programı farklı olabilecektir. Bu programlara uyum sağlarken düzenli olmak ve kolay vazgeçmemek önemlidir. Çünkü eğer kolay olsaydı herkesin vücut yapısı düzgün ve herkes hoş fiziki görüntüde olurdu.

    Evde fitness programı :

    1.Jump burpees: bu hareketin en başta 15'er adetten ve 3 set halinde yapılması gerekir.



    2.Squat: en çok bilinen bacak çalıştırıcı harekettir. Yağ yakımı hızlanır ve bacaklar çabuk forma girer. Hareket yapılırken kalça olabildiğince dışarı doğru itilmelidir.



    3.Lunge: alt kasları çalıştıracak bacak hareketidir.



    4.Jumping jacks: kardiyo yapmak ve ısınmak için evde yapılabilecek en iyi hareketlerdendir.

    5.Şınav : Düzgün ve stabil bir şınav çekmek hem ön kol kaslarını hem arka kol kaslarını hemde göğüs kaslarını çalıştırır ve vücudu biçime sokar.


    6.Mekik : Karın kasları olmazsa olmaz mekik nizamı çekilmeli karın kaslarının ağrıdığı hissedilmelidir.


    7.İp atlama : Yağ yakmak için ve kardio için birebir klasik bir harekettir.


    Bütün Hareketleri 3 set 15'er kez (ilk ay) , 4 set 15 'er kez (ikinci ay) , 5 set 15'er kez (üçüncü ay) yapabilirsiniz.. Çalışma şekli bir gün dinlenme bir gün çalışma olmalıdır..
    Örnek olarak pazartesi çalışma - salı dinlenme - çarşamba çalışma , şeklinde gitmelidir...

    Kopyalanıp ve Çoğaltılması Yasaktır !


  2. #2
    Status
    Offline
    Slipknot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye
    Üyelik tarihi
    Nov 2013
    Mesajlar
    41

    gucresim
    Güç Puanı
    20


    Yazı Boyutu

    Cevap: Evde Fitness Programı

    hocam bu program değiştirilmeden düzenli bir şekilde yapılırsa (ip atlama yerine barfiks ekliyerek) plaj vücudu görünümüne ulaşabilirmiyim eğer olursa ne kadar bi süre gerekir?


  3. #3
    Status
    Offline
    HeavyDuty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Super Moderator
    Üyelik tarihi
    Oct 2013
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    19
    Mesajlar
    1,463

    gucresim
    Güç Puanı
    1048


    Yazı Boyutu

    Cevap: Evde Fitness Programı

    @Slipknot eğer vücudunun fotoğrafını çekip foruma atarsan daha iyi cevap verebilriiz . Bir örnek veriyim , benim vücut endomorf-mezomorf arasıydı arkadaş ectomorftu. Arkadaş fit bir görüntüye benden daha hızlı bir şekilde ulaşmıştı.

    ZeusS Beğendi.
    Olabileceğim en kötü şey herkesle aynı olmak, kimseden farkımın olmamasıdır. İşte bundan nefret ederim.

    ''Arnold SCHWARZENEGGER''

  4. #4
    Status
    Offline
    Bulgaristanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Deneyimli Bodyci
    Üyelik tarihi
    Nov 2013
    Yer
    Haskovo-Bulgarıstan
    Mesajlar
    278

    gucresim
    Güç Puanı
    262


    Yazı Boyutu

    Cevap: Evde Fitness Programı

    Çook güzel hareketler bunlar hocam

    Hayatta iki şeye hakkım olduğuna karar verdim;Özgürlük ve ölüm birine sahip olamazsam ötekisini isterim,çünkü hiçkimse beni canlı canlı tutsak edemez...

  5. #5
    Status
    Offline
    celalibo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye
    Üyelik tarihi
    Oct 2013
    Mesajlar
    28

    gucresim
    Güç Puanı
    26


    Yazı Boyutu

    bodyci Cevap: Evde Fitness Programı

    resimler açılmadığı için hareketleri böyle sormak istedim. yazılan hareketler bunlar mı? eğer bunlarsa eklemek/sormak istediğim birkaç şey olıcak sakıncası yoksa
    1.Jump burpees



    2.Squat


    3.Lunge


    4.Jumping jacks

    SantoR ve denclis Beğendi.
    SantoR (02-09-2014) Güç Verdi

  6. #6
    Status
    Offline
    SantoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Founder
    Üyelik tarihi
    Jan 2013
    Yaş
    34
    Mesajlar
    2,601

    gucresim
    Güç Puanı
    2038


    Yazı Boyutu

    Cevap: Evde Fitness Programı

    @celalibo
    evet videolarıda ekleyip bizleri zahmetten kurtardın


    Sorularınızı Özelden Mesaj Yollarak Değil , Alakalı bölümlere başlık açarak sormanızı rica ederiz...

    Facebookta bizi bulun ! Facebook Sayfamız :
    https://www.facebook.com/Bodyciforum

    Google'da bizi bulun ! Google Sayfamız :
    https://plus.google.com/b/1177051383...10395645/posts


    Yorumu beğendiyseniz 'Beğen' simgesine Yorum Güçlü bir yorum ise 'Güç Ver' simgesine basınız



  7. #7
    Status
    Offline
    celalibo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye
    Üyelik tarihi
    Oct 2013
    Mesajlar
    28

    gucresim
    Güç Puanı
    26


    Yazı Boyutu

    Cevap: Evde Fitness Programı

    Alıntı SantoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @celalibo
    evet videolarıda ekleyip bizleri zahmetten kurtardın
    peki sormak istediğim birşey var. bu hareketleri verdiğin sırayla mı yapmak daha iyi olur?
    mesela direk jump burpess ile başlamak zorlayıcı olmaz mı?
    ya da başlamadan önce başka bir tavsiyeniz var mı?


  8. #8
    Status
    Offline
    Elshad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Feb 2014
    Mesajlar
    1

    gucresim
    Güç Puanı
    10


    Yazı Boyutu

    Cevap: Evde Fitness Programı

    iyi aksamlar .bir konuda bana yardimci ola bilirmisiniz?22 yasimdayim 62 kilyum boyum 1.80 ama cok zayifim nasil vucut yapa bilirim?ilk olarak kol ve gogus kasi olarak?evde aletsiz sartlar altinda ve en kisa zamanda nasil yapa bilirim.cevaplarsaniz sevinirim.


  9. #9
    Status
    Offline
    SantoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Founder
    Üyelik tarihi
    Jan 2013
    Yaş
    34
    Mesajlar
    2,601

    gucresim
    Güç Puanı
    2038


    Yazı Boyutu

    Cevap: Evde Fitness Programı

    Alıntı celalibo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki sormak istediğim birşey var. bu hareketleri verdiğin sırayla mı yapmak daha iyi olur?
    mesela direk jump burpess ile başlamak zorlayıcı olmaz mı?
    ya da başlamadan önce başka bir tavsiyeniz var mı?
    sırayla yapabilirsin bir mahsürü yok..


    Sorularınızı Özelden Mesaj Yollarak Değil , Alakalı bölümlere başlık açarak sormanızı rica ederiz...

    Facebookta bizi bulun ! Facebook Sayfamız :
    https://www.facebook.com/Bodyciforum

    Google'da bizi bulun ! Google Sayfamız :
    https://plus.google.com/b/1177051383...10395645/posts


    Yorumu beğendiyseniz 'Beğen' simgesine Yorum Güçlü bir yorum ise 'Güç Ver' simgesine basınız



  10. #10
    Status
    Offline
    SantoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Founder
    Üyelik tarihi
    Jan 2013
    Yaş
    34
    Mesajlar
    2,601

    gucresim
    Güç Puanı
    2038


    Yazı Boyutu

    Cevap: Evde Fitness Programı

    reklam
    Alıntı Elshad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi aksamlar .bir konuda bana yardimci ola bilirmisiniz?22 yasimdayim 62 kilyum boyum 1.80 ama cok zayifim nasil vucut yapa bilirim?ilk olarak kol ve gogus kasi olarak?evde aletsiz sartlar altinda ve en kisa zamanda nasil yapa bilirim.cevaplarsaniz sevinirim.
    @Elshad
    forumu bol bol okuyarak arama yaparak bir yerlerden başlayabilirsin.Araştırma yapmadan sporcu olamazsın


    Sorularınızı Özelden Mesaj Yollarak Değil , Alakalı bölümlere başlık açarak sormanızı rica ederiz...

    Facebookta bizi bulun ! Facebook Sayfamız :
    https://www.facebook.com/Bodyciforum

    Google'da bizi bulun ! Google Sayfamız :
    https://plus.google.com/b/1177051383...10395645/posts


    Yorumu beğendiyseniz 'Beğen' simgesine Yorum Güçlü bir yorum ise 'Güç Ver' simgesine basınız



Sayfa 1/2 12 SonSon
  • Konuyu değerlendir: Bu konuyu beğendiniz mi?

    Evde Fitness Programı


    Değerlendirme: Toplam 0 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi puandır.

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90